OM MEG

 

Jeg brenner for kvinnehelse og kvinners rettigheter fordi jeg ser hvor vanskelig det kan være å nå frem, bli sett og hørt når man har utfordringer som ikke prioriteres.

 

Min erfaring er at god kommunikasjon og støtte via kvinnefellesskap kan gi uvurderlig støtte. Dette gjelder også i fødselsomsorgen. Dette tar jeg med meg inn i rollen som doula, og ser det er verdt å kjempe for hvordan kvinner blir møtt og ivaretatt i fødselsomsorgen. 

Håper alle som har pasjon for graviditet og fødsler, ser at vi sammen kan bidra til å få til en holdningsendring. Gravide kvinner er ikke pasienter. Graviditet og fødsel er naturlig og  som kvinner er vi skreddersydd til denne oppgaven.

 

Jeg vil at vi skal hylle det faktumet at kvinner er den eneste delen av befolkningen som kan bære frem og føder barn til vår verden. Vi må løfte oss selv, og hente frem begeistring, og beundre og verdsette denne fantastiske og mirakuløse prosessen det kan være, og er.

 

Jeg håper jeg gjennom min praksis som doula kan bidra til å lede oss i den retning. Som doula får jeg møte mange interessante mennesker som jeg får dele livsendrende øyeblikk med.

Det er et privilegium å få møte disse flotte menneskene. Jeg gleder meg til å møte mange nye i året som kommer. Jeg vet hvor stor betydning det kan ha å få støtte og hjelp av en kjent person i denne tiden. 

 

Selv har jeg har pustet meg gjennom fødsler, operasjoner og smerter ved bruk av avspenning og mental trening/mindfulness.

 

Mindfulnesstrening (MT) - Oppmerksomhetstrening (OT) ble min inngangsport til å bli kjent med meg selv. Siden har jeg brukt dette aktivt og har instruktørutdannelse for å kunne formidle det til andre. 

Det er fremdeles mitt viktigste verktøy for å oppnå balanse, hvile, og for å være bevisst til stede i livet mitt.

 

Jeg vil anbefale alle som er engasjert i forberedelse til fødsel om å undersøke om øvelsene HocLIV, fødselsforberedende program kan være noe for deg.

 

For meg har det vært en ressurs jeg ikke ville vært foruten i livet eller som fødselsforberedende til mine tre barnefødsler. 

 

Er du interessert i veiledning i mindfulness, HocLIV – fødselsforberedende øvelser eller er nysgjerrig på hva en doula kan gjøre, – ikke nøl med å ta kontakt.

 

Ring meg gjerne for en uforpliktende samtale: Tlf. 97 17 74 92